Syysloma Porissa

Yyterissä tapahtuu syyslomilla joka ikinen päivä

Yyterissä pääsee tänä vuonna viettämään unohtumatonta ja ohjelmantäyteistä syyslomaa koko perheen voimin! Upeat luontomaisemat tarjoavat täydellisen ympäristön rentoutumiseen ja seikkailuun. Porin kaupunki ja alueen yritykset ovat koonneet kaikille syyslomapäiville 14.–27.10. monipuolisen ohjelman täynnä hauskuutta ja koettavaa kaikenikäisille.

TUTUSTU YYTERIN SYYSLOMAVIIKKOJEN OHJELMAAN ja lähde nauttimaan syystuulista merimaisemiin.

Kirjurinluoto kutsuu pelaamaan ja leikkimään

Kirjurinluoto on Porin keskuspuisto ja se tunnetaan kaikenikäisten virkistyspaikkana. Kirjurinluodossa viihtyy koko päivän leikkipuistoissa leikkien ja luontopoluilla retkeillen.

Kaikille avoimessa Pelle Hermannin leikkipuistossa telmivät niin perheen pienimmät kuin isommatkin lapset – siksi siellä on niin helppo viihtyä! Leikkipuisto on laajuudeltaan noin kolme hehtaaria, mikä vastaa melkein viittä jalkapallokenttää! Puistossa on huikea määrä eri ikäisille soveltuvia leikkialueita, liukumäkiä ja kiipeilytelineitä – kaikki ilman sisäänpääsymaksua.

Kirjurinluodon frisbeegolfpuistossa on 21 väylää ja heittopaikat on päällystetty tekonurmella. Rata on tyypiltään puistorata ja radan pinta onkin melko tasainen, eikä siinä ole paljoa korkeuseroja. Radalla pelaaminen on ilmaista: tarvitset vain oman frisbeekiekon. 

Kirjurinluoto on myös loistava kohde retkeilyyn. Polsanluodon lenkki on sopiva myös perheen pienimmille; 0,7 kilometriä pitkä reitti kulkee luonnontilaisessa ympäristössä osittain pitkospuita pitkin. Reitin varrella on myös nuotiopaikka (omat puut mukaan). 

Ilmakuva Pelle Hermannin puiston merirosvolaivasta

Matkaa museoiden maailmaan

Syyslomalla Satakunnan Museossa, Rosenlew-museossa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa on lapsille ja nuorille työpajoja sekä omatoimista tekemistä. Syysloman touhut jatkuvat yli kaksi viikkoa, 12.10.–27.10. eli koko sen ajan, kun syyslomaa eri puolilla Suomea vietetään.

Ilmainen sisäänpääsy: alle 7-vuotiaat, porilaiset 7.–9. luokkalaiset nuorisopassilla ja viikonloppuisin alle 18-vuotiaat. Toivoon ja Poriginal galleriaan on aina vapaa pääsy! Työpajoista ja peleistä peritään erillinen maksu.

Syyslomalla museot ovat avoinna:

  • Satakunnan Museo ti-su klo 11–18 ja ke klo 11–20
  • Rosenlew-museo ti-su klo 11–17
  • Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo ti-to klo 12–17

Huom! Luontotalo Arkki on suljettuna loka-marraskuussa remontin vuoksi ja avautuu uudistettuna joulukuun alussa. Porin taidemuseo on suljettuna peruskorjauksen vuoksi ja avautuu 31.1.2025.

Omatoimista seikkailua

Satakunnan Museossa, Rosenlew-museossa ja Rakennuskulttuuritalo Toivossa on lainattavissa 3–10-vuotiaille suunnattu Tähtihetkiä-reppu. Reppu sisältää erilaisia tutkimusvälineitä näyttelyiden ja museorakennusten havainnointiin sekä jännittävään museoelämykseen.

Satakunnan Museossa on pelattavissa Auta Vienoa! -seikkailupeli. 12-vuotias Vieno on sinkoutunut aivan väärään aikaan, kun Porissa syttyi suurpalo. Mistä ajasta hän on tullut ja mitä hän haluaa? Seikkailupelissä pääsee käyttämään aivonystyröitä ja ratkomaan visaisia tehtäviä.

Satakunnan Museon Pikku-Pekkalassa pääsee leikkien avulla 1900-luvun alun kaupankäynnin tunnelmaan. Porin vuoden 1938 kaupunkikartasta tehdyllä liikennematolla voi huristella menemään pikkuautoilla ja viedä vaikka lehmät laitumelle. Talonpoikaispirtin kupeessa pääsee kokeilemaan vanhoja työkaluja. Tämän lisäksi voi kiikutella keinutuolissa tai vaikka lepuuttaa jalkoja 1970-luvun olohuoneessa.

Rosenlew-museon sisääntuloaulassa voi kokeilla soittaa vanhoilla puhelimilla ja näpytellä kassakonetta. Toisessa kerroksessa pääsee pyörittämään jäätelökonetta ja arvailemaan erilaisia puulajeja. Porin piirtäjät -näyttelyn hengessä pienet museokävijät saavat päästää luovuutensa valloilleen värityskuvien ja tehtävien avulla. Tehtäviin on otettu vaikutteita rakennusmestari Arthur Fagerholmin ja arkkitehti Torkel Nordmanin yli sata vuotta sitten tekemistä piirustuksista.

Nukketeatteria ja savityöpaja

Nukketeatteri 23.10. klo 10.00 ja to 24.10. klo 14.00 Toivon pihapiirissä. Kotitonttu Sulevi on elänyt pitkään ja nähnyt monenmoista. Sulevi ja ystävät kertoilevat pienestä tytön tylleröstä. Tule nauttimaan sympaattisesta ja sadunomaisesta tuokiosta! Maksuttomaan tapahtumaan tulee varata paikat Porin museoiden verkkokaupasta.

Savityöpaja ti 22.10. tunnin välein klo 11.30-14.30. Tule tekemään visiittikortteja savesta! Ai, mikä on visiittikortti? Sen kuulet heti pajan aluksi lyhyellä opastuksella Englund-näyttelyssä. Esittelyn jälkeen muovaillaan savesta kaksi korttia, jotka voi ripustaa seinälle, antaa ystävälle lahjaksi tai vaihtaa kaverin kanssa. Savityöpajaan ostetaan lippu ennakkoon verkkokaupasta tai Satakunnan Museon lipunmyynnistä.

Työpajoja lastenkulttuurikeskuksessa

Lastenkulttuurikeskus Kruunupään työpajoissa rakennetaan muun muassa hyönteisiä, eläinhahmoja, raketteja ja tähtitaivas. Työpajojen hinta on 5€ / lapsi.

Puuhaa koko perheelle Porin täydeltä

  • 12.10. Uimahalli tutuksi -päivä Opastetut kierrokset uimahallissa toimimisen saloihin lähtevät uimahallin pääovelta klo 9 ja klo 10. Ei ennakkoilmoittautumista, normaali sisäänpääsymaksu.
  • 12.10. / 17.10. / 26.10. Hektor ja viisasten kivi on veikeä ja musiikillinen lastennäytelmä, joka sopii kaikille yli 3-vuotiaille teatterin ystäville!
  • 12.10. / 17.10. / 26.10. Tuhkimo – maailman kuuluisin ja lumoavin satu valloittaa sydämet Porin teatterissa! Näytelmässä on mukana myös Tanssikoulu Tankan lapsi- ja nuorisotanssijoita.
  • 12., 16. ja 17.10.  Pop up -kirppis Pajapuodin tiloissa Satakunnankadulla avaa ovet aarteiden maailmaan. Myynnissä tavaraa ja vermeitä langoista sisustusesineisiin.
  • 13. ja 20.10. Lasten liikuntamaa – vapaata, vauhdikasta ja monipuolista perheliikuntaa Karhuhallissa sunnuntai-iltapäivisin.
  • 16.10. TemppuTempaus kutsuu aikuiset ja lapset yhdessä temppuilemaan, touhuilemaan ja temmeltämään Power Flow Studion tiloihin!
  • 16.10. Kinokellari: Koulu maailman laidalla (S) – Finnkinon 5. salissa nähtävissä yhdessä maailman eristyneimmistä valtioista, Bhutanista, peräisin oleva draamakomedia.
  • 18.–19.10. Kala- ja sadonkorjuumarkkinat kutsuvat koko perheen keskustaan tutustumaan paikallisiin tuottajiin ja hankkimaan lähiherkkuja ruokapöytään.
  • 19.10. Lasten limudisco, MuuMaa Merikarvia
  • 19.10. MuuMaan MERIROSVO-tempaus, MuuMaa Merikarvia
  • 24.10. Mini-Pitkis Liikuntapäivä Porin urheilutalolla
  • 20.–26.10. Kuukkarin Kurpitsakylä ja sen kauniisti valaistut kurpitsapolut johdattavat sinut ihastuttavan kylän läpi, joka hehkuu syksyn väreissä. Astu syksyiseen satuun ja nauti yhdessäolosta ja syksyisistä touhuista!
  • 21.–25.10. Soturikissat-pakopeli pelattavissa Pihlavan kirjastossa. Kerää oma 2–4 hlön joukkue ja varaa peliaika Pihlavan kirjastosta: 0447015886 / pihlava.kirjasto@pori.fi
  • 21.–26.10. Maya Temppeli -pakohuonepeli vie koko perheen seikkailulle Maya-temppeliin. Valittavana kaksi eri vaikeustasoa ja pelata voi suomeksi ja englanniksi.
  • 24.–27.10. PomppuPuisto valtaa Porin Karhuhallin. PomppuPuisto rakentuu erilaisten ilmatäytteisten laitteiden ympärille – lähde valloittamaan pomppulinnoja!
  • 24.–27.10. Verkkopelitapahtuma Insomnia XXIV pelataan Winnovan tiloissa. Lauantaina 26.10. klo 14–21 järjestetään tapahtuman ilmaispäivä, jolloin on mahdollista päästä näkemään tapahtuman meininkiä. Tule tutustumaan ja ota kaverit mukaan!
  • 24.–27.10. Syysruukki Leineperin ruukilla – puuhaa ja ohjelmaa perinnemaisemassa koko loppuviikon.

Joko olet kuullut Porilaiset-näyttelystä? Näyttely tutustuttavissa Porin IsoKarhun Kaupunkiolohuoneessa 19.10. saakka. Käy bongaamassa koko perheen kera tuttuja kasvoja telkkarista ja Porin katukuvasta.

Lisää tehtävää ja nähtävää löydät PORIN KAUPUNGIN TAPAHTUMAKALENTERISTA!

Jänniä hetkiä jääkiekon parissa

  • 11.10. U-20: Ässät – RoKi
  • 12.10. Ässät – SaiPa16.10.2024
  • 16.10. Ässät – K-Espoo
  • 18.10. U-20: Ässät – Sport
  • 19.10. Ässät – Sport
  • 25.10. Ässät – Lukko

Musiikkielämyksiä aikuisille Mustajärvestä Monroeen

  • 11.10. Mamba – 40 Vaaran vuotta -konsertissa porirock-ilmiö, kupletin juonet ja laulujen aiheet saavat selityksensä, romanttisten säkeiden alkemiaa unohtamatta.
  • 12.10. Mustalaisruhtinatar-operetti vie katsojan seuraamaan varieteelaulajatar Sylvan ja ruhtinas Edwinin rakkauskiemuroita.
  • 12.10. Remix Winston Livessä tarjoilee Suomen some-seuratuimman bilebändin keikkasetin, johon on koottu juhlakansan toivebiisit!
  • 12.10. Porin Kamarihuoron konsertti “Mennyt” pohtii menneisyyden vaikutuksia tähän aikaan ja sen ihmisiin musiikin kautta.
  • 13.10. Antti Railio: Haaveista hulluuteen -konserttisalikiertue rantautuu Poriin. Kaksi tuntia kestävässä konsertissa kuullaan ennen kaikkea Antin tulevan albumin kappaleita, mutta myös vanhempia hittejä hänen uransa varrelta. Kokoonpanoon Antti on kerännyt vanhoja luottomuusikoitaan.
  • 15.10. Petri Laaksonen: Täällä Pohjantähden alla on laulaja-lauluntekijä Laaksosen juhlavuoden kunniaksi toteuttama konserttisalikiertue, jossa kuullaan hänen legendaarisia laulujaan.
  • 16.10. Validi Karkia -klubi: SUNNA GUNNLAUGS TRIO (IS) – Kansainvälisesti arvostetun pianisti Sunna Gunnlaugsin johtamaa trioa pidetään Islannin parhaana jazzyhtyeenä, ja nyt he saapuvat Poriin!
  • 18.10. Pate Mustajärvi – Pelkkää Patee -kiertueen Pori-pysäkillä suomirockin moninkertaisesti palkittu legenda nähdään uuden aikakauden edessä. Soolouransa vuonna 1984 aloittaneelta ja tähän päivään mennessä 12 sooloalbumia julkaisseelta Mustajärveltä on kiertueen alla luvassa myös uutta musiikkia kokonaisen pitkäsoiton verran.
  • 19.10. Kamari 2024: Tyttö ja keijujen kuningas -kamarimusiikkikonsertti Porin raatihuoneella.
  • 19.10. Dingo -musikaali Autiotalo – Kelpaisiko aikamatka Dingo-hysterian sähköistämälle 1980-luvulle?
  • 19.10. Julle Kallio BIG BOOGIE tuo Virkistyshotelli Yyterin lavalle 12 pitkän linjan muusikoista sekä esiintyjistä koostuvan valovoimaisen juhlaorkesterin.
  • 20.10. Michael Monroe – solo acoustic -kiertue tekee pysähdyksen Porin teatteriin.
  • 25.10. YONA: Eden – levynjulkaisukiertue Porin Promenadisalissa. ”Meidän jokainen keikka on uniikki ja annamme aina kaikkemme musiikille. Odotan suurella jännityksellä ja innolla, että pääsemme sukeltamaan yhdessä Edeniin”. -Yona
  • 18., 19. ja 26.10. ROCK, RÄNNI & RAKKAUS -Party Edition Nyt saa tanssia ja laulaa mukana hittimusikaalin tahtiin! Katsojien pyynnöstä istumakatsomon taakse rakennetaan Party-alue, jossa on seisomapaikat.

Teatteria aikuiseen makuun

  • 11.10. / 12.10. Vihan jälkeen esitys Kehräämössä kertoo yksinäisyydestä, hylkäämisestä, halusta kuulua joukkoon, mutta myös muutoksen mahdollisuudesta.
  • 11.10. / 12.10. / 19.10. / 25.10. Kuolema Niilillä on murhamysteeriklassikko, jonka nopeat ja arvaamattomat käänteet saavat katsojan pään pyörälle aina viimeiseen ratkaisuun saakka!
  • 16.10. / 17.10. Kiviä taskussa on kahden virtuoosinäyttelijän teatteria. Kiviä taskussa on saavuttanut suursuosion sekä kotinäyttämöllä Helsingissä että kiertueilla.
  • 11.10. / 18.10. / 24.10. / 26.10. Hovimäki – Historiallisen tv- ja kirjasarjan HOVIMÄKI inspiroimana käsikirjoitettu näytelmä.